top of page

Kā atgūt motivāciju, ko atņēmis Covid-19?


Šie nogurdinošie COVID laiki, kas jau ilgst divus gadus, lika mums tikt galā ar daudzām grūtībām, kas tā arī nebeidzas. Nespēja darīt daudzas ikdienišķas lietas klātienē, bezgalīgie ierobežojumi un socializēšanās deficīts liek lielam skaitam cilvēku zaudēt motivāciju. Astoņi no 10 intervētajiem cilvēkiem ir saskārušies ar motivācijas trūkumu tieši Covid-19 ietekmē. Kad motivācija ir zudusi, to var atgūt, taču kā lai to izdara?


Pirmkārt, jāsaglabā kontakts ar draugiem un kolēģiem. Attālinātās mācības un darbs, pie kā mēs visi tagad jau esam pieraduši, mums licis secināt, ka bez cilvēku klātbūtnes sākam jukt prātā un zaudēt motivāciju. Tieši iepriekšminētā iemesla dēļ vajadzētu kontaktus ar cilvēkiem saglabāt. Tas var saudzēt veselo saprātu un dot cerību. Pagaidām vēl viss pārsvarā notiek klātienē, taču nevar zināt, kas notiks tuvākajā nākotnē.


Fiziskā aktivitāte

Vingrošanas un jebkādas veida fiziskās aktivitātes dēļ mūsu smadzenes izdala endorfīnus jeb laimes hormonus. Fiziskā aktivitāte ne tikai palīdz mums justies laimīgākiem, tādā veidā atjaunojot motivāciju, bet arī attīsta mūsu ķermeni un cilvēkus padara veselīgākus.


Laika plānošana

Ja plāno laiku un ievēro noteiktu dienaskārtību, radīsies izjūta, ka kaut kas ir paveikts. Kamēr cilvēks jūtas produktīvi un ievēro noteiktu dienas plānu, tas palīdz saglabāt motivāciju. Tādas lietas kā celšanās un iešana gulēt noteiktā laikā ir ļoti svarīgi dienas plānošanas aspekti. Ir svarīgi arī izplānot, kad strādā, kad atpūšas un ko dara brīvajā laikā.


Hobiji

Hobiji ir ļoti labs veids, kā pavadīt laiku un attīstīt savu radošumu. Vaļasprieki var būt jebkas: mūzikas instrumentu spēle, zīmēšana, kolekcionēšana, nodarbošanās ar sportu utt. Tieši šajā laikā, it īpaši tad, kad bija un būs attālinātās mācības/darbs, ir labs laiks sākt jaunu hobiju, jo brīvā laika ir vairāk nekā parasti. Vaļasprieki aizņem daudz laika, tāpēc nezudīs motivācija

Šie ir veidi, kurus minēja intervētie cilvēki. Tika nosaukti arī dažādi konkrētāki veidi, taču tie ietilpst iepriekš pieminētajās kategorijās. Motivācija ir ļoti svarīga mūsu dzīves sastāvdaļa, tai nevajag ļaut pazust.


9 views

Recent Posts

See All
bottom of page