top of page

Gudram būt jau bērnudārzā



bērnudārzs

Rīgas Katoļu ģimnāzijas bērnudārza audzēkņi katru dienu cītīgi mācās un apgūst jaunas zināšanas par dažādām tēmām. Katru mēnesi visai pirmsskolas iestādei ir vienotā mēneša tēma, kas tālāk tiek pielāgota katras grupiņas vecumposmam un spējām.

Katra mēneša tēma tiek rūpīgi izpētīta, lai noslēgumā varētu parādīt visiem, kas ir apgūts. Tieši tāpēc, katra mēneša beigās pirmsskolā notiek mēneša tēmas noslēguma pasākums, kur

bērniem ir iespēja parādīt ko ir paguvuši izdarīt un iemācīties konkrētās tēmas ietvaros.

Septembrī, kad bērni apguva drošības noteikumus, tika rīkota erudīcijas diena. Bērniem bija iespēja piedalīties viktorīnā par tēmu “Droša vide”, orientēties pa bērnudārza telpām un apskatīt pamācošas animētas īsfilmas.

Oktobra mēnesī tēmas “Daba man apkārt” ietvaros bērni visu mēnesi apguva kādas ir rudens veltes, kāda nozīme ir dārza darbiem un kāda ir daba tepat, mūsu teritorijā. Šo tēmu noslēdzām ar skaistu ekspedīciju pa blakus esošo Arkādijas parku, kur meklējām dažādu koku lapas un mēģinājām tās atpazīt, kā arī spēlējām spēli, kur nogaršojām un centāmies atpazīt dažādus augļus un dārzeņus ar acīm ciet. 

Janvārī, Visuma mēnesī, katrai grupiņai tika iedalīta savas planētas no Saules sistēmas un dots uzdevums – izveidot savu planētas prototipu. Janvāra beigās katra grupiņa atrādīja savus lielos darbus, pastāstīja interesantus un svarīgus faktus par konkrēto planētu, bet pedagogi priecēja bērnus ar dažādiem eksperimentiem, kas skaidroja dažādas dabas norises, kas saistītas ar Visumu. 

Savukārt februārī, noslēdzot tēmu “Veselība un mans ķermenis”, bērniem bija iespēja redzēt video par sirdsdarbību, mērīt pulsu pirms un pēc skriešanas, darboties ar stetoskopu un, pats svarīgākais, redzēt īstu skeleta mulāžu. Februāra laikā bērni cītīgi apguva visu, kas saistīts ar cilvēka ķermeni – tā uzbūve, orgāni un to funkcijas, cilvēka emocijas un kā mēs tās izjūtam, kā arī, kas ir veselīgs un neveselīgs ēdiens. 

Bērni ar patiesu interesi piedalās mēneša noslēgumu pasākumos, kas kalpo kā labs tēmas kopsavilkums un noslēgums. Katrs mēnesis mūsu bērnudārzā ir kā jauns piedzīvojums par patiesi skaistu nobeigumu!  


RKĢ PII metodiķe

Katrīne Suta-Pranča




41 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page