top of page

Simtgades stipendija Leldei Ločmelei

Kopš Latvijā vidusskolu absolventiem tiek pedāvāta Simtgades stipendija, Rīgas Katoļu ģimnāzija, aktīvi šo iespēju izmanto. Šogad stipendiju ir saņēmusi skolotājas Ilzes Šēnbergas izaudzinātā Lelde Ločmele.

Apsveicam!


“Ja kaut ko vajag izdarīt kvalitatīvi, laikā un skaisti, to jalūdz darīt Leldei”, raksta Leldes klases audzinātāja. “Bez lieliskajām sekmēm (vidējā atzīme - 9,36),

Leldei ir fantastisks darba tikums, iedzimtas līdera dotības, izkoptas organizatoriskās prasmes, augsta atbildības sajūta un praktisks radošums, un lipīgi smiekli.

Leldes pilsonisko rīcību un sabiedrisko aktivitāti varēja novērot ikvienā globāli nozīmīgajā mirklī: viņa bija aktīva Covid-19 vakcinācijas proponente, vienmer mudināja arī savus biedrus darboties ar distanci, bet kopā, lai mazinātu pandēmijas ietekmi. Savukārt šaja semestrī viņa ļoti aktīvi iesaistījās aktivitātēs Ukrainas atbalstam, jau no pirmajām iebrukuma dienām piedaloties protesta akcijās un iesaistoties skolas organizetajās atbalsta kampaņās.

Viens no jaunākajiem projektiem, kas parāda Leldes interesi par dažādām globālām problēmām, bija kamparņa sieviešu ķermeņa formu daudzveidības akceptam. Lelde bija projekta aizsācēja, eventuāli iesaistot arī citas skolas biedrenes, un viens no projekta iznākumiem bija vietne hervalue.

Šī nebija Leldes pirmā pieredze projektu vadīšanā: Lelde vadīja arī skolas jauniešu kultūrtelpas un mākslas atbalsta centra "Creatio" izveides projektu. Šī projekta ietvaros jaunieši piesaistīja Baltijas Reģionala fonda finansējumu, lai skolas ēkā izveidotu īpašu vietu, kurā jaunieši varētu demonstrēt un izpausties savā makslā.

Es esmu parliecinata, ka arī turpmākos gados Leldi varēs redzēt ziņu lentās ar uzvarām konkursos vai pilsonisko aktivitāšu panākumos, tapec ceru, ka šī stipendija viņai kalpos kā stimuls un apliecinājums, ka viņa ir droši uzsākusi ceļu pareizā virzienā, labākai nākotnei sev, tuvakajai kopienai un arī Latvijas sabiedrībai.”


Finanšu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija un VAS Latvijas Loto kopā jau piekto gadu īsteno stipendiju atbalsta programmu ikvienas Latvijas vidējās izglītības iestādes izvēlētam absolventam. 500 eiro atbalsts izcilniekiem iespējams, pateicoties Latvijas iedzīvotājiem, kuri piedalījušies VAS Latvijas Loto rīkotajā Simtgades loterijā.

173 views

Recent Posts

See All
bottom of page