top of page

Bosch konkursa balva!

Updated: Dec 3, 2021

Mūsu skolas meitenes ar dizaina un tehnoloģiju skolotāju Ilvu Preisu Bosch Latvija konkursā ir nopelnījušas balvu - lāzera tālmēru skolas vides labiekārtošanai. Apsveicam!



Gatavojoties dalībai BOSCH konkursā, pārskatījām skolas darbnīcā esošos elektroinstrumentus.To klāsts nebija pārāk liels. No akumulatoru instrumentiem, ar kuriem varētu darboties iecerētajā projektā, bija urbjmašīna un figūrzāģis. Dizaina kabinetā ir divas elektriskās šujmašīnas.

Vēl darbnīcā ir stacionārā koka virpa ar elektromotoru, darba galdi kokapstrādei un metālapstradei. Pārsvarā stradājam ar rokas darbarīkiem – finiera zāģi. Jauniešiem ir liela interese aprīkot darbnīcu mūsdienīgi, lai elektroinstrumentu lietošanas prasmes varētu reāli pielietot arī mājās.


Gobelēnu sērija "Mana jūra"

Iecerēto interjera projektu veic 9. klases meiteņu grupa, tādēļ gatavie darbi , kurus prezentējam attēlos ir meiteņu darināti.

Iepriekšējā mācību gadā mācījāmies pārsvarā attālināti – apguvām aušanas tehnoloģiju uz skolas darbmācības kabinetā izgatavotajiem aušanas rāmjiem. Aušanas rāmji tika izgatavoti ar skolas darbnīcā pieejamajiem instrumentiem, izmantojot tur esošos kokapstrades darba galdus.


2021. gada aprīlī sarīkojām skolā minigobelēnu izstādi “Mana jūra”. Pieci darbi tika izvēlēti, lai skolu pārstāvētu Jūrmalas mākslas skolas organizētajā starptautiskajā konkursā “Es un Jūra” .



Skolas labiekārtošanas darbi


Šogad ar 9. klases meiteņu grupu strādājam pie skolas vides labiekārtošanas. Notiek pilna cikla interjera projekta izstrāde nelielai telpai, ar domu to realizēt arī materiālā. Darbus iecerēts veikt gan pašu spēkiem, gan pieaicinot profesionāļus.


sk. Ilva Preisa

16 views

Recent Posts

See All
bottom of page