top of page

Piedalāmies konkursā!

Updated: Jan 4, 2022

26. novembrī Rīgas katoļu ģimnāzija (RKĢ) 10. klases skolnieki piedalījās konkursā “Kultūras kanona desmitgades. Ainavas paplašināšana: daba kultūra un es”, kur cīnījās par labāko vietu pirmajā kārtā.



Uzdevums bija –izveidot unikālu maršrutu ar kultūras un ainavas vērtībām skolas apkārtnē. Pasākumā piedalījās 11 skolu komandas, no kurām RKĢ uzstājās pirmā.

Rīgas katoļu ģimnāzijas 10. klases audzēkņu ideja bija apvienot stāstus par dažādiem, mūžībā aizgājušiem Torņakalna apkārtnes iedzīvotājiem, kam ir bijusi saistība ar kultūru ap iepriekšējos gadsimtos, viņu dzīves ikdienu un vietu vēsturē. Jauniešu ideja bija pastāstīt par kādu zināmiem cilvēkiem un mēģināt ar viņa acīm redzēt Torņkalnu. Skolnieki izveidoja jaunu maršrutu ar audio gidu. Projektā bija iesaistīts arī Torņkalna vēsturnieks un aktīvists Valdis Gavars kas palīdzēja jauniešiem apkopot informāciju.


“Kultūras kanons 2021” Pirmajai daļai noslēdzoties rezultāti vēl nav zināmi, tos paziņos vēlāk. Taču RKĢ jauniešu komanda uzsver, ja pat netiks uz otro kārtu ideja nepaliks novārtā un maršruta projektu īstenos, un tas vēlāk būs pieejama ikvienam interesentam.


Rihards Rungēvics 10.a





24 views

Recent Posts

See All
bottom of page