top of page

Ekskursiju diena

Updated: Sep 29, 2022

Mūsu ģimnāzijā ir tradīcija: Jaunavas Marijas dzimšanas dienu atzīmēt ar Sv. Misi no rīta, bet pēc tam dodamies ekskursijās.



1. klasei notika foto orientēšanās, ko sagatavojusi brīnišķīgā vēstures skolotāja Inese. Pēc tam mazie piedalījās Džimbas skolas drošības stundā par personisko drošību saskarsmē ar citiem cilvēkiem, un pēc labi padarīta darba savā prieka dienā saņēma arī saldu dāvanu no “Kāruma".

2. klase jau lieli, tāpēc devās uz Džūkstes Pasaku muzeju, kur cepa ūdens kliņģerus, mācījās A. L. Puškaiša skolā un iestudēja leļļu teātri. Vēlāk klase devās uz Ragaciema jūras piekrasti un Kaņiera ezera putnu vērošanas torni.

3. klase devās pavisam uz otru pusi – Salaspils botānisko dārzu, kur viņus klusiņām gaidīja eksotiski augi un izzinoša nodarbība. Toties 4. klases apskatāmie “objekti” nemaz nebija ne mierīgi, ne klusi – Rakši ZOO notika izjādes ar kamieļiem un lamu vešana pastaigā. Hmmm, izrādās, ka ar lamām kā ar nepaklausīgiem skolēniem :) Un kronis visam – lemurs uzvedās kā īsts mazs terorists.

5. klases ekskursija bija stunda par cilvēcību dzīvnieku patversmē “Labās mājas”, bet 7. klase – Juglas dzīvnieku patversmē, kur iemītnieki bija priecīgi un laimīgi – tik daudz “staidzinātāju” ierodas reti. Brauciet arī jūs ciemos!

Sestie aizrāvās ar Siguldu – Tarzānu parks ir īsti piemērots, lai izkāpelētos, izbaidītos un varētu droši skatīties jaunajam mācību gadam “acīs”, savukārt astotie devās uz Ogres Zilajiem kalniem un Ikšķili, kur satikās ar mūsu skolas mīļo (diemžēl jau bijušo) kapelānu priesteri Modri. Pavisam lielie devās uz Tukumu pēc smukuma un Durbes pili, kura piedāvā apgūt Pirmā Pasaules kara pieredzi, lai nekad karš nebutu jāpiedzīvo pašiem.

Ko lai sakām?! Paņemiet mugursomas, iemetiet tajās kādu rudenīgu ābolu un dodieties iepazīt mūsu mīļo Latviju!




176 views

Recent Posts

See All
bottom of page